Πολιτική Επιστροφών

 Β. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

1. Επιστροφές Προϊόντων λόγω λάθους παράδοσης

1.1. Σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες παραδίδονται άλλα από τα πωληθέντα προϊόντα, κατά είδος, ή σε περίπτωση υπερβάλλουσας ποσότητας, ο αγοραστής – χρήστης του ηλεκτρονικού καταστήματος www.alfataf.com επιστρέφει άμεσα τα προϊόντα στην Εταιρία, άθικτα και σφραγισμένα, με πλήρη τη συσκευασία τους και τα έγγραφα που τα συνόδευαν, μαζί με την πρωτότυπη απόδειξη αγοράς, προς έλεγχο και διαπίστωση του λάθους.

1.2. Στην περίπτωση αυτή τα έξοδα επιστροφής των προϊόντων στην Εταιρία καθώς και τα έξοδα επαναπροώθησης της παραγγελίας στον αγοραστή βαρύνουν την Εταιρία, αν επιλεγεί η συνεργαζόμενη εταιρεία μεταφορών Γενική ταχυδρομική. Για οποιαδήποτε άλλη εταιρεία courier τα έξοδα επιβαρύνουν αποκλειστικά τον αγοραστή.

2. Επιστροφές ελαττωματικών προϊόντων

2.1. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το παραδιδόμενο προϊόν φέρει ελάττωμα λόγω υπαιτιότητας της Εταιρίας, ο αγοραστής – χρήστης του ηλεκτρονικού καταστήματος www.alfataf.com, δικαιούται να μην παραλάβει, αλλά να επιστρέψει άμεσα το ελαττωματικό προϊόν (άθικτο και σφραγισμένο) στην Εταιρία μαζί με όλα τα έγγραφα, τα οποία το συνόδευαν, μαζί με την πρωτότυπη απόδειξη αγοράς και με πλήρη τη συσκευασία του. 

2.2. Η επιστροφή των προϊόντων θα πραγματοποιείται μέσω courier Γενικής Ταχυδρομικής και η Εταιρία θα βαρύνεται τόσο με τα έξοδα της αποστολής των ελαττωματικών προϊόντων προς την Εταιρία όσο και με τα έξοδα αποστολής των νέων προϊόντων στον αγοραστή. Για οποιαδήποτε άλλη εταιρεία courier τα έξοδα επιβαρύνουν αποκλειστικά τον αγοραστή.

2.3. Μετά την επιστροφή των προϊόντων γίνεται έλεγχος του ελαττώματος από την Εταιρία, η οποία θα επικοινωνεί με τον αγοραστή για ενημέρωσή του σχετικά με τα αποτελέσματα του ελέγχου.

2.4. Εφόσον διαπιστωθεί το ελάττωμα, πραγματοποιείται αντικατάσταση του προϊόντος, άλλως ακύρωση της συναλλαγής σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση του προϊόντος σε εύλογο χρόνο. Σε περίπτωση ακύρωσης της συναλλαγής, η επιστροφή των χρημάτων της αρχικής αγοράς γίνεται άτοκα με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο είχε γίνει η αρχική πληρωμή του αγοραστή προς την Εταιρία, εκτός εάν συμφωνηθεί διαφορετικά.

3. Επιστροφή μη ελαττωματικών προϊόντων – Δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης από τον αγοραστή

3.1. Ο αγοραστής έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την σύμβαση αγοράς μέσα σε χρονικό διάστημα 14 ημερολογιακών ημερών από την παράδοση (απόκτηση της φυσικής κατοχής) των προϊόντων.

Η υπαναχώρηση γίνεται υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- Επικοινωνείτε μαζί μας στο τηλέφωνο 210279747 ή με email στο info@alfataf.com για να διευκρινίσουμε τις λεπτομέρειες της επιστροφής.

- Κατεβάζετε το Έντυπο Επιστροφής, το συμπληρώνετε και μας το στέλνετε με mail στο info@alfataf.com.

– O αγοραστής οφείλει να επιστρέψει το προϊόν ακριβώς στην κατάσταση που το παρέλαβε, με το σύνολο των εντύπων που το συνοδεύουν και την συσκευασία του σε άριστη κατάσταση άθικτα και σφραγισμένα, μαζί με την πρωτότυπη απόδειξη αγοράς.

Τα έξοδα επιστροφής σε αυτή την περίπτωση επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον αγοραστή και μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε εταιρεία courier.

- Η διαδικασία επιστροφής ξεκινά μόλις παραλάβουμε το προϊόν, και εφόσον το προϊόν πληρεί τις προϋποθέσεις επιστροφής (δεν είναι κατεστραμμένο, ανοιγμένο κλπ). Η επιστροφή χρημάτων γίνεται ανάλογα με τον τρόπο που ο αγοραστής έχει πληρώσει: Εάν έχει χρησιμοποιηθεί πιστωτική κάρτα, το ποσό πιστώνεται στην κάρτα, ενώ εάν έχει πληρωθεί με μετρητά ή αντικαταβολή, το ποσό πιστώνεται στο τραπεζικό λογαριασμό IBAN που έχει δηλωθεί στο έντυπο επιστροφής. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία γίνεται εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την παραλαβή του προϊόντος.